Termeni si conditii:

Kronstadt Paragliding


1. DISPOZIȚII GENERALE

Vizitarea sau cumpărarea prin orice mijloace (comandă online, telefonic, email, etc) a produselor de pe site-ul www.kronpara.ro implică automat acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos.

Acest site este întreținut și administrat de către KRONPARA , denumită în continuare Furnizor. Persoana fizică sau juridică care comandă și achiziționează produse sau servicii prin intermediul site-ului www.kronpara.ro, va fi denumită Membru / Client.

2. CONȚINUTUL SITE-ULUI

KRONPARA definește prin conținut, toate informațiile conținute pe site în forma de text, date, imagini (poze). KRONPARA își rezervă dreptul de a actualiza sau de a modifica conținutul acestui site fără a anunța în prealabil. Întregul conținut al site-ului www.kronpara.ro este proprietatea Furnizorului și este apărat de legile în vigoare pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul Furnizorului, a oricăror elemente din conținut, se pedepsește în conformitate cu legile în vigoare (administrativ, civil sau penal). Elemente din conținutul acestui site pot fi folosite sau copiate doar cu acordul scris al furnizorului. În cazul în care observați o încălcare a drepturilor de autor de către www.kronpara.ro vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare la adresa de email: kronpara@gmail.com

3. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Fotografiile, descrierea, caracteristicile și accesoriile produselor prezentate pe site sunt doar cu titlu informativ, de aceea serviciile livrate pot diferi în orice fel, fără o notificare prealabilă. KRONPARA face tot posibilul ca serviciile prestate să respecte cât mai mult descrierile prezentate pe site.

Totuși, în cazul în care serviciul sau, unele caracteristici ale serviciului au fost afișate greșit, Furnizorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea respectivului serviciu și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

Valoarea maximă a obligațiilor Furnizorului față de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare a serviciilor este egală cu valoarea serviciilor încasate de Furnizor de la clientul respectiv.

Furnizorul nu poate fi făcut răspunzător pentru cheltuielile conexe sau orice alte prejudicii cauzate clientului datorită nelivrării sau neprezentarii.

KRONPARA nu își asumă responsabilitatea pentru scopul în care sunt utilizate serviciile sau voucherele achiziționate.

Serviciile comercializate pe acest site sunt recomandate persoanelor majore, care au discernamant si nu sufera de boli sau afectiuni psihice care se pot declansa / agrava in timpul sau inaintea activitatii.

Persoanele minore au nevoie sa fie insotite de parinti / tutore in aceasta activitate.

4. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR PERSONALE

KRONPARA este operator de date cu caracter personal înregistrat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, KRONPARA are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor personale este onorarea comenzilor (eliberarea facturii, vouchere), reclamă-marketing-publicitate (newsletter) și realizarea de statistici necesare dezvoltării serviciilor oferite.

Informațiile colectate de către KRONPARA având ca scop onorarea comenzilor, pot fi furnizate parțial companiilor de partenere pentru colaborarea in cazul grupurilor organizate.

Informațiile colectate de către KRONPARA având ca scop reclamă-marketing-publicitate (newsletter / Social Media) nu vor fi furnizate/vândute sau închiriate unor terțe părti.

KRONPARA colectează de la clienții săi date cu caracter personal precum nume, prenume, e-mail, număr de telefon, adresă, etc. numai dacă acestea sunt furnizate în mod voluntar de către client.

Refuzul furnizării a acestor date, duce la imposibilitatea procesării și finalizarii serviciilor si inregistrarii ca membru in KRONPARA.

Conform Legii nr. 677/2001, clientul are dreptul de acces, intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Totodată, aveți dreptul sa vă opuneti prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteti adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la sediul KRONPARA sau prin e-mail la adresa kronpara@gmail.com

KRONPARA si www.kronpara.ro si nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.kronpara.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail.

KRONPARA nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane.

5. GARANȚIE SI COMFORMITATE

Garanția voucherelor acizitionate este durata maxima a promotiei. Toate serviciile achiziționate de pe site-ul nostru vor fi însoțite de un voucher / ticket / dovada reala ce poate fi printata pentru a va prezenta la zbor.

6. PREȚURI ȘI TAXE

Prețul final plătit de către client este format din prețul produsului afișat pe site si in functie de promotiile avute + diferenta pana la plata completa.

Plata se poate face în avans, serviciile platite fiind salvate intr-o lista de booking.

Promoții și oferte speciale

Prețurile produselor de pe acest site sunt informative și pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile și ofertele speciale sunt valabile în perioada de timp menționată, iar în cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile.

Achizitii speciale. Anumite servicii pot fi achizitionate in forma unui cadou / surpriza.

7. SUPORT TEHNIC ȘI CONSULTANȚĂ PROFESIONALĂ

Având o experiență de peste 3 ani de zile, oferim clienților suport tehnic și consultanță de specialitate în limita resurselor disponibile. Suportul tehnic se oferă prin telefon sau prin email de către consultanții noștri de vânzări sau după caz, de către departamentul logistic.

8. LIVRAREA PRODUSELOR

Serviciile achiziționate de pe site vor fi livrate doar pe teritoriul Romaniei.

9. TENTATIVĂ DE FRAUDĂ

Orice tentativa de acces neautorizat a bazelor de date, datelor personale, serverului sau conținutului site-ului www.kronpara.ro va fi raportată autorităților competente și va face obiectul unei plângeri penale către acestea.

10. LITIGII

Orice litigiu apărut între Clienți și Furnizor va fi rezolvat pe cale amiabilă. Pentru consiliere sunati la numarul afisat, oricand in timpul programului de lucru de luni pana vineri intre 10:00 si 18:00 – Ovidiu Murariu. Gasim solutii pentru solicitarile tale impreuna. Te asiguram de cooperarea noastra si speram sa gasim deschidere spre rezolvarea oricarei probleme aparute in serviciul nostru catre tine.

În cazul în care nu reușim rezolvarea conflictului pe cale amiabilă, competența revine Instanțelor de Judecată Române, de pe raza municipiului Brasov.

Prin vizitarea și cumpărarea de produse si servicii prin orice mijloc (comanda online, telefonic, email, etc), Clientul confirmă că a citit și acceptat termenii și condițiile de mai sus.

Utilizarea site-ului de către Client pentru informare implică totodată acceptarea necondiționată a acestor termeni și condiții, inclusiv pe pagina pe care va aflati acum.

In nici un caz sectiuni de text sau imagini vor fi folosite in orice mod, fara acordul scris prin email oficial de la KRONPARA.

În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să părăsiți acest site si sa stergeti manual orice cookie ? acceptat ulterior.Termeni si condiții pentru zborul cu parapanta sau navigația cu vele.

Introducere – Prezentul document reprezintă termenii si condițiile prin care echipa Kronstadt Paragliding desfășoară zboruri în tandem cu parapanta, desfășoară cursuri de zbor cu parapanta sau organizează ture de navigație cu velierul. Accepul acestora reprezină o condiție minimă obligatorie pentru pasagerii unui zbor cu parapanta în tandem sau care participă la un curs de instruire în vederea obținerii licenței de pilot parapantă. Vă rugăm citiți cu atenție acești termeni si conditii.

Echipa Kronstadt Paragliding este formată din piloți profesioniști, certificați pentru zborul cu pasageri sau piloți instructori de parapantă cu sute de ore de zbor și mulți ani de experiență. Toate echipamentele cu care veți zbura sunt certificate și omologate pentru zborul cu pasageri având reviziile la zi.

Kronstadt Paragliding / KronPara

Cap.1 Condițiile minime de eligibilitate pentru pasageri

1.1. Greutate. Pasagerul trebuie sa aibă greutatea cuprinsă între 35-100 kg

1.2. Vârstă. Nu există limită de vârsta nici superioară nici inferioară, dar copiii vor zbura numai cu acordul scris al părințiilor. Al ambilor.

1.3. Condiție fizică. Nu este nevoie de o pregătire fizica prealabilă, dar pasagerii trebuie sa fie pregătiți sa facă câțiva pași în alergare pentru decolare și încă câțiva pași pentru aterizare.

1.4. Echipamentul minim constă în: bocanci sau pantofi sport cu talpa aderentă, pantaloni lungi si bluză cu mâneca lungă (chiar și vara). Iarna, trebuie să vă îmbrăcați adecvat anotimpului, ideal fiind un costum de ski. Restul echipamentului de zbor vă va fi furnizat de noi.

1.5. Decolarea parapantei. Pentru decolare pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași așa cum va fi instruit de către pilot. La parapantă nu sărim, nu ne aruncăm și nu cădem în gol. Decolarea se face de obicei de pe o pantă înierbată vara si acoperita de zăpada iarna.

1.6. Aterizarea parapantei. Pentru aterizare, de asemenea pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași, în picioare atunci cîn va fi solicitat de către pilot.

1.7. Filmarea zborului și poze. În funcție de tipul de zbor ales, pasagerii beneficiaza de filmarea zborului și poze, de obicei incluse in prețul zborului. Pasagerii le vor primi pe email in termen de max 48 ore, folosind un site de transfer online. Le vom păstra apoi în arhiva noastră pentru încă 30 de zile, timp în care se pot retrimite. După expirarea acestui termen ele se vor șterge definitiv.

Cap.2 Rezervarea unui zbor – programarea și anularea zborului cu parapanta

2.1. Rezervarea inițială: Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre, completând un formular de rezervare. În funcție de dorințele pasagerilor și disponibilitatea piloților noștrii vă vom programa la cea mai convenabilă oră, de comun acord.

2.2. Confirmarea zborului: Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului. Vă rugăm să ne contactați, în cazul în care nu am facut-o noi între timp cu o zi înaintea datei programate.

2.3. Re-planificarea sau anularea zborului: Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi. Deși facem eforturi pentru a minimiza cazurile în care clienții vin la zbor și condițiile nu sunt prielnice se poate întâmpla ca vremea să se schimbe brusc. În acest caz piloții pot lua decizia să amâne sau să anuleze zborul. Este o chestiune de siguranță pe care fiecare pilot o va decide pe baza experienței sale, decizie pe care nu dorim și nu putem să o influențăm. Ca atare ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice. Echipa Kronstadt Paragliding nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea în cazul anulării sau amânării zborului din cauza condițiilor meteo.

Cap.3 Voucher cadou – condiții de folosire și returnare

3.1. Definiții. Un voucher cadou reprezintă practic un zbor pre-plătit pentru care vă vom emite un document electronic cu un cod unic (voucher-ul), împreună cu factura fiscală aferentă.

3.2. Valabiltate și eligibilitate. Voucherul cadou este valabil 360 de zile din momentul emiterii și se poate folosi o singură dată pentru un zbor cu parapanta în tandem, pe baza prezentării fizice a acestuia sau a codului unic care va fi validat. Voucherul nu este nominal și se poate tranfera oricărui pasager care îndeplinește condițiile de la cap. 1

3.3. Achiziție si plata. Voucherul se poate achiziționa online prin completarea formularului numit “voucher” folosind urmatorul link: https://kronpara.ro/magazin

Pentru achiziționarea online:

3.3.1. Plata prin card – Apăsând butonul “plata card” de la finalul formularului de comanda veți fi redirecționat către o pagina securizată de plata prin intermediul partenerilor noștri autorizați.

3.4. Politica de retur/anulare a contravalorii voucher-ului. După expirarea valabilității voucherului, acesta nu se mai poate folosi, returna sau rambursa.

Voucherul poate fi restituit si contravaloarea acestuia rambursată integral în termen de 14 zile de la achiziție, în urma unei solicitări scrise, fără a prezenta nici un motiv pentru acest lucru.

În termenul de valabilitate al voucher-ului acesta se poate returna, iar clientul va primi în cont contravaloarea integrală a acestuia numai în condițiile următoare: au fost făcute 2 programări succesive, clientul final s-a prezentat de fiecare dată la locația și ora stabilite, dar de fiecare dată zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau a indisponibilității pilotului.

Deși nu se poate anula din alte motive, voucherul se poate transfera și poate fi folosit de către o terță persoană în termenul de valabilitate al acestuia.

Cap.4 Siguranța zborului – obligații și răspunderi legale are prestatorului si ale clienților

Când vorbim de siguranța zborului avem în vedere trei aspecte: echipamentul folosit de noi, experiența piloților și alegerea corectă a condițiilor de zbor.

4.1. Echipamentul nostru. Zburăm numai cu echipament certificat și omologat, înțelegând prin aceasta parapantă, seletă cu protecție la impact, cască și pentru un plus de siguranță și o parașută de rezervă adecvată zborului în tandem. Pasagerii pot solicita oricând inspectarea echipamentelor de siguranță (parașută de rezervă, cască, protectorul seletei, etc.)

4.2. Piloții noștri. Toți cei cu care veți zbura în tandem sunt licențiați în zborul cu pasageri sau au calificarea de instructori de parapantă sau piloți tandem parapantă, au minim 8 ani de experiență în zborul cu parapanta și un minim de 1000 zboruri. Pasagerii au dreptul de a solicita oricând licența piloților cu care zboară.

4.3. Alegerea condiției de zbor. Nu vom efectua în zborul cu pasageri manevre periculoase sau în afara anvelopei de zbor a aeronavei și ne vom asigura în permanență că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise. Dacă condițiile de zbor nu sunt optime ne rezervăm dreptul de a amâna sau chiar anula decolarea în orice moment, la libera discreție a pilotului.

4.4. Limitări de responsabilitate. Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Decizia de a participa la un zbor cu parapanta în tandem aparține în ultimă instanță pasagerilor (sau a reprezentanților legali în cazul minorilor) iar aceștia trebuie să își asume implicit și riscurile asociate practicării acestui sport așa cum sunt menționate în acest document. In aceste condiții, compania noastră ca persoană juridică și implicit site-urile https://kronpara.ro, precum și piloții cu care noi colaborăm ca persoane fizice nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerilor iar acesta din urmă nu va solicita din partea noastră despăgubiri în caz de accident.

Cap.5 Termeni si condiții de plată

5.1. Plata prin card. În momentul rezervării online sau după efectuarea zborului pasagerii pot achita prin card contravaloarea zborului direct din site, accesând link-ul de plată cu cardul din pagina de rezervări (https://kronpara.ro/voucher/).

Cap.6. Politica de confidențialitate, colectarea și siguranța datelor

6.1. Datele pe care le colectăm. Conform regulametului EU 679/2016 și cu acceptul dumneavoastră societatea noastră va colecta și prelucra următoarele date personale: nume, telefon, adresa de email si adresa poștală în următoarele scopuri:

– emiterea unui voucher cadou și a facturii aferente

– rezervarea unui zbor cu parapanta

– pentru a vă răspunde în scris eventualelor întrebaări

6.2. Stocarea datelor. Datele astfel colectate vor fi stocate în baza noastră de date pentru o perioadă de 360 zile echivalentă cu valabilitatea voucherului achiziționat. În această perioadă datele dumneavoastră nu vor fi folosite în alte scopuri și nu vor fi transferate unei terte entități. Ne puteți contacta pe adresa: kronpara@gmail.com pentru a verifica starea datelor dumneavostră și a solicita ștergerea sau modificarea acestora.

La cererea dumneavoastră expresă (prin bifă în formular) vom pastra datele pentru a vă trimite informații despre celelalte servicii oferite de societatea noastra, promoții și oferte. Vă puteți retrage oricând acceptul prin dezabonare directă sau un email la adresa kronpara@gmail.com

6.3. Siguranța datelor.

Comunicarea informațiilor este protejată prin protocolul HTTPS

Datele sunt stocate pe servere securizate, aflate în locații sigure;

Periodic se fac copii de siguranță.

Ștergem informațiile cu caracter personal după 360 zile de la ultima interacțiune, dacă nu ați solicitat păstrarea informațiilor pentru a primi informații despre celelalte servicii oferite, promoții sau oferte.

6.2. Plăți online și confidențialitatea datelor. Pentru plățile online veți fi direcționat către o pagină securizată aparținând procesatorului nostru de servicii https://netopia-payments.com/ Confirmăm de asemenea, că suntem de acord și ne angajăm ca toate informațiile care vor fi furnizate de Procesator sau care sunt obținute de la Utilizatorii Finali in desfășurarea tranzacțiilor să fie confidențiale si păstrate în conformitate cu standardele de securitate ale sistemelor de carduri si cu alte standarde de Securitate, că nu vom folosi aceste informații în alte scopuri și că nu le vom transmite sau dezvălui unor terțe părți, altele decât autoritățile oficiale autorizate prin lege, și de asemenea că nu vom copia sau reproduce aceste informații. Societatea noastră garantează de asemenea că persoanele din interiorul societății care vor avea acces la aceste date sunt obligate să respecte confidențialitatea informațiilor în timpul și după expirarea termenului de valabilitate a contractului individual de muncă sau de colaborare sau a mandatului de administrator.