Despre Zbor

In ce consta zborul cu Parapanta in Tandem?

Zborul cu parapanta in tandem consta in decolare, zbor si aterizare.
• Decolarea: se face in cativa pasi de alergare in care parapanta se ridica deasupra capului, indicatiile sunt primite direct de la pilot.
• Zborul: planarea in aer in care se poate savura zborul, peisajul si se poate degusta adrenalina. Daca conditia meteo este prielnica si inaltimea castigata ne permite sa angajam parapanta in manevre spectaculoase, va vom oferi adrenalina si ocazia sa simtiti fortele G.
• Aterizarea: se face in siguranta, unde este necesar sa facem cativa pasi in alergare.

Zbor de Initiere este cel mai popular zbor in tandem si cel mai recomandat pentru cei care vor sa zboare pentru prima data cu parapanta.
Decolarea cu parapanta este usoara si ai nevoie doar de cativa pasi in alergare ascultand cu atentie indicatiile pilotului care decoleaza impreuna cu tine.

Zbor avansat cu Parapanta se poate practica doar in zilele senine de vara cu decolare dupa ora 12, atunci cand activitatea termica creste. Avem nevoie de curenti ascendenti ce ne vor ajuta sa stam cat mai mult in aer si chiar sa ajungem cat mai sus aproape de nori, acolo unde vei simti din plin libertatea.

Factori care pot influenta zborul

Depindem direct de conditia meteo (ceata, vant, ploaie), intensitatea si directia vantului.
Totodata depindem de mijlocacele de transport: telecabina sau telescaun.
Luand aceste lucruri in considerare, va rugam sa confirmati cu echipa KronPara cu una sau doua zile pentru programare.
Echipament necesar
• Incaltaminte adecvata de drumetie cu sustinere a gleznei. Nu sunt acceptate tocuri.
• Manusi.
• Imbracaminte adecvata conditiei meteorologice si climatice.

In timpul zborului veti beneficia de filmare si poze efectuate cu o camera GoPro si veti primi filmarile si pozele, ulterior pe adresa dumneavoastra de mail pentru a marca aceasta experienta unica.
Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre, completând un formular de rezervare. În funcție de dorințele pasagerilor și disponibilitatea piloților noștrii vă vom programa la cea mai convenabilă oră, de comun acord.

Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului. Vă rugăm să ne contactați, în cazul în care nu am facut-o noi între timp cu o zi înaintea datei programate.

Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi. Deși facem eforturi pentru a minimiza cazurile în care clienții vin la zbor și condițiile nu sunt prielnice se poate întâmpla ca vremea să se schimbe brusc. În acest caz piloții pot lua decizia să amâne sau să anuleze zborul. Este o chestiune de siguranță pe care fiecare pilot o va decide pe baza experienței sale, decizie pe care nu dorim și nu putem să o influențăm. Ca atare ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice. Echipa Kronstadt Paragliding nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea în cazul anulării sau amânării zborului din cauza condițiilor meteo.

Zburăm numai cu echipament certificat și omologat, înțelegând prin aceasta parapantă, seletă cu protecție la impact, cască și pentru un plus de siguranță și o parașută de rezervă adecvată zborului în tandem. Pasagerii pot solicita oricând inspectarea echipamentelor de siguranță (parașută de rezervă, cască, protectorul seletei, etc.)

Toți cei cu care veți zbura în tandem sunt licențiați în zborul cu pasageri sau au calificarea de instructori de parapantă sau piloți tandem parapantă, au minim 9 ani de experiență în zborul cu parapanta și un minim de 1000 zboruri. Pasagerii au dreptul de a solicita oricând licența piloților cu care zboară.

Nu vom efectua în zborul cu pasageri manevre periculoase sau în afara anvelopei de zbor a aeronavei și ne vom asigura în permanență că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise. Dacă condițiile de zbor nu sunt optime ne rezervăm dreptul de a amâna sau chiar anula decolarea în orice moment, la libera discreție a pilotului.

Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Decizia de a participa la un zbor cu parapanta în tandem aparține în ultimă instanță pasagerilor  (sau a reprezentanților legali în cazul minorilor) iar aceștia trebuie să își asume implicit și riscurile asociate practicării acestui sport așa cum sunt menționate în acest document. In aceste condiții, compania noastră ca persoană juridică și implicit site-urile http://www.kronpara.com si http://www.kronpara.ro , precum și piloții cu care noi colaborăm ca persoane fizice nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerilor iar acesta din urmă nu va solicita din partea noastră despăgubiri în caz de accident.

Zbor de Initiere cu Parapanta Varful Bunloc 350RON

Zborul de Initiere este cel mai popular zbor in tandem si cel mai recomandat pentru cei care vor sa zboare pentru prima data cu parapanta

Zbor Avansat cu Parapanta Varful Bunloc 500RON

Zbor avansat cu Parapanta se poate practica doar in zilele senine de vara cu decolare dupa ora 12, atunci cand activitatea termica creste. Avem nevoie de curenti ascendenti ce ne vor ajuta sa stam cat mai mult in aer si chiar sa ajungem cat mai sus aproape de nori, acolo unde vei simti din plin libertatea.

Zbor de Initiere cu Parapanta Masivul Postavaru 500RON

Zborul de Initiere este cel mai popular zbor in tandem si cel mai recomandat pentru cei care vor sa zboare pentru prima data cu parapanta. In perioada de Toamna-Iarna

Zbor Avansat cu Parapanta Masivul Postavaru 650RON

Zbor avansat cu Parapanta se poate practica doar in zilele senine de vara cu decolare dupa ora 12, atunci cand activitatea termica creste. Avem nevoie de curenti ascendenti ce ne vor ajuta sa stam cat mai mult in aer si chiar sa ajungem cat mai sus aproape de nori, acolo unde vei simti din plin libertatea. In Perioada de Toamna-Iarna